In de lucht

20160130_64Yep, de eerste proeve van m’n nieuwe website is in de lucht. Best wel een heel gedoe als je vanuit het niets start. Met alleen een domeinnaam ben je nog niet in beeld. Nu hopelijk wel. Als verse ‘pensionado’ ben ik ermee aan de slag gegaan.

Aanleiding hiervoor is dat ik afgelopen maanden steeds opnieuw de vraag kreeg: ‘Je gaat toch niet stoppen?’, waarop mijn antwoordt steevast was: ‘Nee, ik ga niet op m’n handen zitten en ook niet achter de geraniums. Wel beloof ik mezelf een sabbatical van een jaar! Dat hou ik misschien maar zes weken vol, maar toch: even niks moeten lijkt me wel heerlijk.’

Nou, ik moet zeggen: dat is het ook en dat bevalt me prima. Afstand nemen en loslaten kost me niet veel moeite moet ik bekennen: er zijn dagen bij dat ik helemaal niet meer aan mijn vorige werk denk. De mensen, ja, die mis ik wel. Vooral de mensen waarmee ik direct heb samengewerkt. Maar bellen, mailen, appen etc. geven vele mogelijkheden tot het onderhouden van deze contacten.

Waar wil ik me komende tijd mee bezig houden? Waar ga ik me op richten? Helemaal vastomlijnd of ‘in beton gegoten’ is dat zeker niet. Ontwikkelen van strategieën, visies en vooral innovaties lijkt me wel wat. Ook bestuurlijke ontwikkelingen, liefst in een complexe omgeving, hebben mijn aandacht. Daar ga ik me maar eens op richten komende tijd. Niks vast, alleen losse, kortdurende activiteiten. Het moet wel leuk blijven …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s