Vooruitzien

De kunst van innoveren is om nieuwe toepassingen te zien van bestaande of recente ontwikkelingen. Nieuwe contexten, nieuwe producten, nieuwe combinaties. Daarbij is veel al bedacht, soms in laboratoria of via start-ups, soms gewoon in een andere omgeving. De innovatie ‘zie je pas als je het door hebt’, om Cruijff maar eens te citeren. Dus nee: geen snellere paarden als de stoomtrein om de hoek staat. Geen sneller, harder, meer met dezelfde toepassing of technologie.

Bekijk het van een afstandje, meer beschouwend met een open mind voor wat er allemaal mogelijk is. En als je besluit tot innovatie: betrek anderen erbij, inspireer en stimuleer: het moet bij jou van tafel, naar de anderen! Maak jezelf zo snel mogelijk overbodig! Dat is de beste implementatiestrategie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s